Vahvempi Vantaa

Vantaalla on potentiaalia

Vantaan sijainti ja liikenneyhteydet ovat parhaat koko Suomessa. Siksi meidän on oltava koko Suomen kiinnostavin investointikohde ja halutuin kaupunki asua ja yrittää. Vähempi ei riitä.

Viihtyisä on vetovoimainen

Monipuolinen asuntotarjonta, ulkoilumahdollisuudet lähiluonnossa sekä viihtyisä ja turvallinen ympäristö tekevät kaupungista vetovoimaisen.

Osaaminen ratkaisee

Menestystä ei tarvitse kadehtia, sillä se tuottaa verotuloja ja kaikille parempaa elämää. Laadukas koulutus ja korkea osaaminen on tavoittelemisen arvoista.

Valinnanvapautta liikkumiseen

Liikkumisen ja asioinnin on oltava sujuvaa riippumatta siitä, millä välineellä matkansa taittaa. Yksityisautoilu ja julkinen liikenne eivät kilpaile keskenään vaan vastaavat samaan tarpeeseen.

Vähemmän on enemmän

Veroja korottamalla ei kasvateta kenenkään hyvinvointia vaan ajetaan kaupunki kurjistuvaan kierteeseen. Verokertymää kasvatetaan parhaiten huolehtimalla elinvoimasta ja työllisyydestä.

Ihminen ensin

Palvelut on tuotettava tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti niin, että käyttäjillä on valinnanvaraa. Julkiset ja yksityiset toimijat täydentävät toisiaan, eikä niiden välille pitäisi rakentaa ideologisia kuiluja.

Ratikka vai ei

Vantaan Ratikka on kaupunkikehityksen väline enemmän kuin liikennehanke. Ratikka kannattaa rakentaa vain, jos se voidaan kustantaa kaavoituksen tuottamilla tuloilla ilman veronkorotuksia tai palveluiden leikkaamista.